Ανάλυση Στάσης Σώματος

Ανάλυση Στάσης Σώματος

Τι είναι η Ανάλυση Στάσης Σώματος;

Η Ανάλυση Στάσης Σώματος έχει ως αντικείμενο την φωτογράφιση του σώματός  για να αναδείξει τα επίπεδα των μυοσκελετικών δομών. Με αυτό τον τρόπο επιδεικνύεται το επίπεδο διαφόρων παθολογικών καταστάσεων όπως κύφωση , σκολίωση , λόρδωση , κυρτά γόνατα κ.α.

Η ανάλυση γενικά έχει ως σκοπό να αναδείξει τις δυσμορφίες με απώτερο στόχο την εξισορρόπηση τους.

Σε τι αποσκοπεί η ανάλυση;

Πώς είναι η στάση του σώματός σου όταν είσαι όρθιος; Όταν είσαι καθιστός; Ποια είναι η «καλή» στάση; Πώς την αποκτούμε;

Πιο συγκεκριμένα με την ανάλυση της στάσης του σώματός:

  • Μπορεί να αξιολογηθεί η γενική εικόνα του ασθενή
  • Εντοπίζονται οι μυϊκές δυσαναλογίες
  • Εντοπίζονται οι αρθρικές δυσμορφίες.

Με την Ανάλυση Στάσης Σώματος μπορούμε να αναπτύξουμε ένα πρόγραμμα ασκήσεων βάσει της τωρινής μυοσκελετικής δομής του ασθενή. Έτσι το πρόγραμμα ασκήσεων γίνεται άκρως εξατομικευμένο σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενή. Επίσης αναφέρονται διορθωτικές συμβουλές για την καθημερινή εργονομία. 


Πόνος; Αδυναμία κίνησης;
Η φυσικοθεραπεία θα σε βοηθήσει !


Ποια είναι η διαδικασία της ανάλυσης;

Η εξέταση είναι στατική και δυναμική. Στατική όπου το άτομο φωτογραφίζεται από όλες τις πλευρές και έπειτα ελέγχεται η δυνατότητα ισορροπίας του. Δυναμικά το άτομο εξετάζεται στη βάδιση. Δημιουργείται καρτέλα ιστορικού όπου οι φωτογραφίες και οι παρατηρήσεις αποθηκεύονται , εξετάζονται , αξιολογούνται και καταγράφονται. Κατόπιν δίνονται εξατομικευμένες οδηγίες για την βελτίωση της στάσης σώματός. Επίσης δύναται και η χορήγηση συγκεκριμένων ασκήσεων που θα επιταχύνουν τη βελτίωση. Οι ασκήσεις πάντα ελέγχονται για την ορθή εκτέλεση τους.

Μετά από ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών το άτομο φωτογραφίζεται , επανεξετάζεται και επαναξιολογείται.

Στο φυσικοθεραπευτήριο υπάρχει σταθερό σύστημα ανάλυσης για να μην υπάρχουν αποκλίσεις στην απόσταση φωτογράφησης και στάσης του ασθενή. Οι φωτογραφίες των ασθενών δεν επιδεικνύονται στο ευρύ κοινό για διασφάλιση και προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ενημερώσου για τα οφέλη των υπηρεσιών που παρέχονται στο φυσικοθεραπευτήριο Δημήτρης Ραφαηλίδης

Σκολίωση

Σκολίωση

Κύφωση

Κύφωση

Οστεοπόρωση

Οστεοπόρωση

Κατάγματα

Κατάγματα

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου συμπεριλαμβανομένου των κείμενων , των φωτογραφιών και των εικόνων είναι για ενημερωτικό σκοπό. Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας καθώς και του internet γενικότερα δεν αντικαθιστά την εξέταση , τη διάγνωση ή τη θεραπεία από επαγγελματία υγείας. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε τον ιατρό ή τον φυσικοθεραπευτή σας.